Subota, Veljača 11, 2012
Dobro došli, Gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me

E-Mail naš svagdašnji
(1 pregleda) (1) Gost
  • Strana:
  • 1

TEMA: E-Mail naš svagdašnji

E-Mail naš svagdašnji prije 1 godinu, 11 mjeseci #145

E- mail naš svagdašnji. Svi ga koristimo, bilo doma, u uredu, u školi, u parku, ispred dječijeg vrtića s bežičnim wifi pristupom, ili pak ka undercover brother tajni špijun ... Ka ona ekipa u onoj debilno pustolovno neurotičnoj seriji.. Tko je On.. di su Oni .. Dolaze.. Evo sad će.. Nema ih nestali su.. Evo ih Oni su tu.. Men in Black? Ma nee Oni su E- mail ovi.. Naša draga Elektronska Pošta, daje nam mogućnost slanja poruka spamova, glupih viceva i newslettera, a da ne pričam o kojekakvim ispadima.

Toliko su jednostavni i proširili se među nama kao neki peti element. A zakaj još uvik pošta stoji tamo vani i onaj striček nacionalnog ponosa na malom tomosu, i fura se lik ulicom ako nacionalni heroj. Pa zato.. jer uvik na ovan i onaj način svi mi želimo imat opet nešt na papiru, pa da ga fizički osjetimo? Ako želiš doživit svoj kompjuter i osjetiti njegovu snagu sjedni na njega.. popij burn i osjeti noć.. Evo malo o Email protokolima koji nam svaodnevno olakšavaju život.. bez mokrenja:

Protokoli:

- POP = Papin protokol, u starim narodima poznat kao RimoKatolički protokol.

- SMTP = Šalju Me Tamo Pješice – poznat među balkancima

- MIME = Možda Imam Mali Email

- TCP/IP = Tri Crne Pive I Pelinkovac

- IP = Interni Prosjek

- IMAP = Ima Malo Ali Puno Metaforički: Nikad da stigne..

Nevjerovatno je koliko ovisimo o E mailu, jedan klik i netko nešt krivo skonta, ili pak jedan Send Recieve i dobiješ za džabe hrpu spama.
Email ima čak i svoj master mind kriminalni um a da ga nikad ni ne upoznaš.. Miran dečko iz susjedstva, al uvik netko najsedne na njegove fore i klikne i Besplatno dobije nove rođake i hrpu malicioznog okota, pa ekipa počne orgijat po tvom računalu, a da nepričam o serverima..

Kako god bilo, Email je sačuvao šume, poštare, gorivo, Bori se protiv globalnog zagrijavanja ? hm.. Uvik možeš tracerutat svoj mail, uvik znaš di je bia, i ča je radia, a da ne ispituješ ga preveć, sam mu otvoriš glavu i kaze ti sam i paf.

Poanata ovog texta je; da svi počenmo koristit email i spriječimo anonimnost ljudske gluposti, jer naprotiv uvik možeš unaprijedit i kreirat bolju jasniju točniju verziju, il mu kupiš novog tatu, odnosno email klijent, prije bi reko kurvu za mase, za spam. Al koga briga, On je tu. A drvća su tamo čitava.
Ak netko izvuče iz ovog poantu onda je stvarno pametan ..
  • Johnny-G
  • ( Posjetioc )

Odg:E-Mail naš svagdašnji prije 1 godinu, 11 mjeseci #146

Odličan tekst , nekako sam se našao u njemu, pouka je da se previše oslanjamo na neku tehnologiju a neshvačamo da ništa nije sigurno a kamoli elektronička pošta , a tu samo najnesigurniji, ili je izgubimo ili je netko pročita ili mislimo da smo je poslali i da ju je primatelj primio a nije i slična sra....
  • patrik
  • ( Administrator )
  • VAN MREŽE
  • Administrator
  • bilo kuda forum svuda...
  • Poruka: 144
  • Bodovi: 42857
  • Honor Medal 2012
Ova slika je sakrivena od neregistriranih korisnika. Prijavite se ili registrirajte da biste je vidjeli. Ako imate koristi od naših postova možete pokazati svoju zahvalnost jednostavno da kliknete Hvala.
If you think I'm wrong then say "I think you're wrong." If you say "you're wrong", how do you know?

Odg:E-Mail naš svagdašnji prije 1 godinu, 5 mjeseci #220

Ovdje bih čak i u šali očekivao više preciznosti. E-mail klijent nije nimalo kriv za neposlani, krivo adresirani ili forwardani mail, .

Gotovo uvijek ili baš uvijek je greška za spam ili neoznačeni read recipient negdje između tipkovnice i stolice,

Khhmmm, toliko o tome,
  • Jethro
  • ( Korisnik )
  • VAN MREŽE
  • Tek došao
  • Old Watchman
  • Poruka: 2
  • Bodovi: 0
Too Old To R'n'R Too Young To Die

Odg:E-Mail naš svagdašnji prije 1 godinu, 5 mjeseci #222

Ima nešto aliii..... nije uvijek ljudska greška u pitanju ili je??!!! neznam samo znam da email kao takav jednostavno nije siguran medij za nešto važno....

Real time razgovor je jedino sigurno što može obečati da je vaš sugovornik dobio podatak,poruku ili što već...

no to je samo moje mišljenje....
  • patrik
  • ( Administrator )
  • VAN MREŽE
  • Administrator
  • bilo kuda forum svuda...
  • Poruka: 144
  • Bodovi: 42857
  • Honor Medal 2012
Ova slika je sakrivena od neregistriranih korisnika. Prijavite se ili registrirajte da biste je vidjeli. Ako imate koristi od naših postova možete pokazati svoju zahvalnost jednostavno da kliknete Hvala.
If you think I'm wrong then say "I think you're wrong." If you say "you're wrong", how do you know?

Odg:E-Mail naš svagdašnji prije 1 godinu, 5 mjeseci #224

admin napisao:
Ima nešto aliii..... nije uvijek ljudska greška u pitanju ili je??!!!

Uvijek je ljudska greška, ove naše naprave rade što im naredimo,

neznam samo znam da email kao takav jednostavno nije siguran medij za nešto važno....

Ma slažem se da se e-mail poruka može presresti na serveru i slično te postoji mogućnost zloupotrebe...

Real time razgovor je jedino sigurno što može obečati da je vaš sugovornik dobio podatak,poruku ili što već...
no to je samo moje mišljenje....

E, ni u to nisam siguran jer današnjim tempom života (a uvjerio sam se na vlastitom iskustvu) nakon završenog telefonskog razgovora nisam znao ni s kim sam razgovarao a kamoli što sam dogovorio, ako misam zapisao,

Ali tema je bila o zagubljenim mail porukama i eventualnom spamu za koji je isključivo kriv korisnik,
E, pa sad...
  • Jethro
  • ( Korisnik )
  • VAN MREŽE
  • Tek došao
  • Old Watchman
  • Poruka: 2
Too Old To R'n'R Too Young To Die

Odg:E-Mail naš svagdašnji prije 1 godinu, 5 mjeseci #225

email jednostavno nije siguran , sami serverski poslužitelji mogu biti negdje na crnim listama primatelja i eto banane...
  • jasim
  • ( Administrator )
  • VAN MREŽE
  • Administrator
  • Poruka: 33
  • Strana:
  • 1
Moderatori: danko0013
Vrijeme za pravljenje stranice: 0.24 sekundi

Rat između Samsunga i Apple-a

Do sad ste već sigurno čuli za loše odnose između Samsunga i Apple-a no ti odnosi se još produbljuju, jer Samsung sprema napad na Apple čim iPhone 5 puste u prodaju.

Samsung je prema svim saznanjima uvjeren da je iPhone 5 napravljen pomoću njihovih patenata, koje kako kažu nisu mogli zaobići u izradi novog uređaja.

Opširnije...

Trailer

Call of Juarez

Techland i Ubisoft za kojega svi znamo napravili su ovu maštovitu igru, Call of Juarez Blood in bound je FPS koja nas vodi na Divlji Zapad u vrijeme kraja građanskog rata, i prati braću Thomasa i Raya McCalla

Opširnije...

TeamViewer 7 - QuickSupport - Web Connector

TeamViewer je izrazito popularna aplikacija za udaljeno povezivanje (Remote Desktop). Ova nova verzija uključuje i rješenje za online sastanake , kao izvanredno riješenje već ga koristi više od 100 milijuna korisnika diljem svijeta.

Te samo sučelje je uljepšano te vrlo pregledno i jednostavno.

Opširnije...

Zadnje na forumu

More Topics »