|
Dobro došli,
Gost
|
|
TEMA: HD video-što učiniti sa starijim kompom
HD video-što učiniti sa starijim kompom prije 1 godinu, 10 mjeseci #168
|
Bok ljudi, dugo me nije bilo pa sam zaboravio i ime i lozinku te sam se ponovo registrirao, al prije više mjeseci imali ste dobrih savjeta tako da bih ja iskoristio vašu dobru volju i postavio par pitanja.
Imam stari komp, jedno pet godina, i super me služi (do sada), no kako je sad fora gledati HD video pojaviše se problemi.Inače je on 2,4 GHz celeron, 1GB ram DDR, a grafička je ATI 128 MB, ostalo nije toliko bitno. Komp mi je povezan na HD TV (kao klon) i obično gledam Divx filmove na TV-u, no ovi novi HD ripovi tipa 264 i slično prilikom reprodukcije trzaju, kasni slika, kasni ton i uglavnom su negledljivi.A imam ih puno, i normalno da bi ih htio gledat a da prođem što jeftinije.E sad, molim za savjete-da li bi mi pomoglo da nadogradim grafičku pa da stavim neku noviju, bržu, sa više memorije-ne treba mi nikakvo čudovište jer se ne igram na kompu.RAM ne bih širio jer je DDR pa je preskup, a naravno ni procesor se ne bi mjenjao. Ima li ko sličnu kantu a da tjera HD video, i kako mu to uspjeva?Ima li tko neko drugo pametno i ekonomično rješenje. Eto, hvala unaprijed. |
|
|
|
Odg:HD video-što učiniti sa starijim kompom prije 1 godinu, 10 mjeseci #169
|
Imam stari komp, jedno pet godina, i super me služi (do sada), no kako je sad fora gledati HD video pojaviše se problemi.Inače je on 2,4 GHz celeron, 1GB ram DDR, a grafička je ATI 128 MB, ostalo nije toliko bitno. Hmm, celeron i hd , grafa pci ili agp , mrvicu više podataka nam daj. No , bojim se da bilo kakvo ulaganje u takvo računalo je bacanje novaca, no daj još mrvicu podataka da se bolje istraži. |
|
|
Ova slika je sakrivena od neregistriranih korisnika. Prijavite se ili registrirajte da biste je vidjeli. Ako imate koristi od naših postova možete pokazati svoju zahvalnost jednostavno da kliknete Hvala.
If you think I'm wrong then say "I think you're wrong." If you say "you're wrong", how do you know? |
Odg:HD video-što učiniti sa starijim kompom prije 1 godinu, 10 mjeseci #170
|
Ma, na poslu sam pa ne znam točno ime od grafičke-mislim, onaj broj, mooooožda je 9600-jel ima neka takva?,uglavnom pci je, ima vga, dvi i svhs izlaz, stara je koliko i komp, ima 128 mb, ištekan ventilator jer je zujala a drugo se ne mogu sjetiti.Procesor je taj koji sam rekao, ram je sa čini mi se tri (možda četri) utora koja su zauzeta sa 1x512 i 2x256 ddr pa da i širim morao bi kupit sve novo (valjda, nisam siguran, tak mi je neko rekao) a to je bezveze i dosta košta.Matična, uf nemam pojma, i još dva hdd unutra i tri vani...eto, toga se mogu sjetiti.
Video plejere sam svakakve probao, i bs i vlc i kmp, razne codece brisao i snimao i sad mi se čini da je stroj jednostavno....šmrc....prestar.No eto, prije nekih investicija, gledam da možda ima neki način da se to odradi i sa starom kantom-jer ko što rekoh, dovoljna mi je za sve drugo.I ima finu zvučnu karticu pa mi ju je(kantu) žao mijenjat (posebno ako uzmem neki asrock ion ili slično pa zvučnu ne mogu premjestiti). Ako nikako ne ide sa starim kompom, ima li netko iskustva sa nekim wd plejerom a da nije preskup, ne treba mi neki sa hdd, samo kutijica koja to može odvrtiti a da ima hdmi izlaz i da se može spojit usb....eto, u tom smislu nek mi se pomogne jer sam skroman i bogobojazan i ne igram skupe igrice (osim na trojci)....e, da, i ako nema pomoći-koji je neki minimum-optimum konfiguracije da normalno radi sa tim novim hd materijalima...? |
|
|
Posljednja izmjena: prije 1 godinu, 10 mjeseci od pucco. Razlog: sjetio se još nečeg
|
Odg:HD video-što učiniti sa starijim kompom prije 1 godinu, 10 mjeseci #171
|
Prvo mo ja preporuka svekako ako treba samo za gledanje bluray ripova i tome slično svakako razmzotriti
Western Digital WDTV Media Player predobra stvar za ljubitelje fimova, svakako moj prvi izbor. Na uređaj jednostavno spoji se neki od prijenosnih tvrdih diskova i gledaj do mile volje HD filmove na vašem ekranu. Tip: multimedijalni reproduktor Podržani uređaji za spajanje: svi USB 2.0 prijenosni i stolni tvrdi diskovi Podržani audio formati: MP3, WMA, OGG, WAV/PCM/LPCM, AAC, FLAC, Dolby Digital, AIF/AIFF, MKA Podržani video formati: MPEG1/2/4, WMV9, AVI (MPEG4, Xvid, AVC), H.264, MKV, MOV (MPEG4, H.264), MTS, TP, TS znaći jede sve živo... Prirodni slikovni formati: JPEG (nisu podržani CMYK i "loss less" formati), GIF, TIF/TIFF (samo jednoslojni format), BMP (samo nekompresiran), PNG Ostali konektori: USB 2.0 Audio izlazi: RCA audio Video izlazi: HDMI, kompozitni (video) Tuner: NE Podržan HD standard: HD Ready, Full HD cijena se kreće od 600 do 895,00kn kako se gdje naleti. Hd zahjeva dobar cpu i gpu tako ako računalo služi ok bolje uložiti u ovakav oblik home theatra Ova slika je sakrivena od neregistriranih korisnika. Prijavite se ili registrirajte da biste je vidjeli.
Prilozi:
|
|
|
Ova slika je sakrivena od neregistriranih korisnika. Prijavite se ili registrirajte da biste je vidjeli. Ako imate koristi od naših postova možete pokazati svoju zahvalnost jednostavno da kliknete Hvala.
If you think I'm wrong then say "I think you're wrong." If you say "you're wrong", how do you know?
Posljednja izmjena: prije 1 godinu, 10 mjeseci od patrik.
|
Odg:HD video-što učiniti sa starijim kompom prije 1 godinu, 10 mjeseci #172
|
Hvala na preporuci, ovo će ući u ozbiljno razmišljanje, jer upravo mi to i treba-gledanje bd ripova...ostalo sve dobro funkcionira.Evo još samo par sitnica-jel može tjerati titlove uz film-mislim, meni ne treba, al ženica i dječica bi to voljeli, onda jel se može normalno spojit na hifi pojačalo (pretpostavljam da može), vidim da pristojno izgleda-kao jedan od mojih eksternih wd hdd-a-rakao bih da su isti...evo idem sad pronjuškat na web da vidim gdje ima i za koliko, i ako to sve bude štimalo mislim da će mi sljedeća briga biti diskovni prostor-toga uvijek fali.
eto opet dopuna, sad sam vidio neki live wd player-malo skuplji-1000 kn košta-zašto, šta on može a ovaj ne?? skužio-ovaj može i na lokalnu mrežu, znači direktno na komp-to mi je još bolje....hm, možda riskiram soma kuna, malo ću još razmislit-čini se ok |
|
|
Posljednja izmjena: prije 1 godinu, 10 mjeseci od pucco. Razlog: uf
|
Odg:HD video-što učiniti sa starijim kompom prije 1 godinu, 10 mjeseci #173
|
Da sam sad pri lovo odmah uzimam , slagao sam 2 komada ,testira i probao i sve najbolje mogu reći onjima , da li podržava ,nažalos sam zaboravio u gornjem postu
dopisati što od formata titlova podržava skoro SVE da podržava Subtitle - SRT, ASS, SSA, SUB, SMI |
|
|
If you think I'm wrong then say "I think you're wrong." If you say "you're wrong", how do you know? |
|
Moderatori: Unnamed
Vrijeme za pravljenje stranice: 0.14 sekundi