Softver
Web hosting Akcija
Otvori Panel

WINDOWS 10 DOWNLOAD

LEGALNO I BEZ ČEKANJA
:)

Pročitajte višeHi, I'm Cortana

windows-7-logo-

Zašto Windows 7? Od kada je izašao, Microsoft na sve načine pokušava ‘dobiti’ korisnike sa agresivnim pristupom, u zadnje vrijeme čak i sa agresivnom kampanjom prema starijem operativnom sustavu, Windows XP. Ovakav pristup često urodi plodom i potrebno je samo reći još onu zadnju kako bi se neodlučan i eventualan korisnik odlučio na taj zadnji korak.

 

Taj zadnji korak može nekada biti i popis deset najvažnijih razloga za korištenje sustava Windows 7 i ujedno odgovor na pitanje ‘zašto Windows 7′. Pa otkrijmo deset najvažnijih razloga u kojima Microsoft nalazi glavni oslonac prelaska na Windows 7.

Bolja radna površina. Windows 7 omogućuje da se po računalu krećete brže no ikada prije. Programska traka ima veće gumbe i pretpreglede pune veličine, a na nju možete prikvačiti programe radi pristupa jednim klikom. Skočni popisi nude prečace do datoteka, mapa i web-lokacija. A značajke Poravnanje, Virenje i Značajka trešnje omogućuju lake (i zabavne) – nove načine upravljanja svim otvorenim prozorima.

Pametnije pretraživanje. Upišite pojam u okvir za pretraživanje izbornika Start i odmah će se automatski prikazati rezultati grupirani po kategoriji: dokumenti, slike, glazba, e-pošta i programi. Pretražujte u mapi ili biblioteci, a možete i precizno prilagoditi svoje pretraživanje pomoću filtara kao što su datum ili vrsta datoteke. Potom u oknu pretpregleda pogledajte sadržaj svojih rezultata.

Jednostavno zajedničko korištenje pomoću Osnovne grupe. Zajedničko korištenje datoteka i pisača na kućnoj mreži mora biti jednostavno. Značajka Osnovna grupa konačno to i omogućuje. Povežite dva ili više računala sa sustavom Windows 7 i bez imalo muke možete započeti zajedničko korištenje glazbe, slika, videozapisa i dokumenata s ostalim korisnicima u svojem kućanstvu.

Brzina. Windows 7 nudi ključna poboljšanja performansi da bi se zauzelo manje memorije, a pozadinski servisi izvršavali samo kada su vam potrebni. Oblikovan je za brže izvođenje programa, kao i brži prelazak u stanje mirovanja i izlazak iz njega te brže ponovno povezivanje s bežičnim mrežama. A zahvaljujući podršci za 64-bitne sustaveomogućuje se potpuno iskorištavanje prednosti najnovijih snažnih 64-bitnih računala.

Bolje bežično povezivanje. Povezivanje s bežičnim mrežama s prijenosnog računala – koje je u prošlosti znalo biti gnjavaža – sada je moguće u samo nekoliko klikova. Odaberite neku od dostupnih mreža na programskoj traci, kliknite je, a zatim se povežite. Nakon povezivanja s mrežom Windows će je zapamtiti pa ćete se kasnije moći automatski ponovno povezati.

Windows Touch. Dodirom prsta pregledavajte web, prelistavajte fotografije te otvarajte datoteke i mape na računalu sa zaslonom osjetljivim na dodir. Windows prvi put obuhvaća pravu višedodirnu tehnologiju. Uz geste za zumiranje, rotiranje, pa čak i klikanje desnom tipkom miša, to je potpuno nov način rada na računalu.

Kompatibilnost s uređajima. Device Stage nova je značajka u sustavu Windows 7, a funkcionira kao početna stranica za uređaje kao što su prijenosni reproduktori glazbe, pametni telefoni i pisači. Nakon priključivanja kompatibilnog uređaja u računalo prikazat će se izbornik s informacijama i popularnim zadacima kao što su trajanje baterije, broj fotografija spremnih za preuzimanje i mogućnosti ispisa.

Strujanje medijskih sadržaja. Pomoću novih značajki u programu Windows Media Player 12uživajte u svojoj medijskoj biblioteci kod kuće ili u pokretu. Reproduciraj na omogućuje da glazbu, videozapise i fotografije s računala prenesete na stereouređaj ili TV (možda će vam trebati dodatni hardver). A pomoću značajke Strujanje medijskog sadržaja na daljinuputem interneta možete i prenositi medijske sadržaje jednog računala sa sustavom Windows 7 na neko drugo, koje može biti kilometrima daleko.

Internet Explorer 9 i Windows Live.‌ Windows 7 oslobađaju snagu programa Internet Explorer 9, od njegove izvanredne hardverski ubrzane grafike do mogućnosti pokretanja omiljenih web-mjesta izravno na programskoj traci. Na raspolaganju ćete imati i brojne mogućnosti usluge Windows Live i to besplatno: stvarajte albume s fotografijama i filmove, razgovarajte u visokoj razlučivosti i zajednički koristite sadržaje u bilo kojem trenutku i s bilo kojeg mjesta.

Obavijesti koje ne gnjave. Akcijski centar, nova značajka u sustavu Windows 7, omogućuje vam da kontrolirate održavanje računala te poruke o sigurnosti. Možete uključiti ili isključiti obavijesti za značajke Windows Defender ili Kontrola korisničkih računa. Ako Windows zahtijeva vašu reakciju, prikazat će obavijest na krajnjem desnom kraju programske trake. Kliknite je i prikazat će s prijedlozi s rješenjima problema.

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Windows App

Download from Windows Store Download from Windows Store

Prijava na Newsleter

Primanje novosti sa stranice www.pctrikovi.com
Vaša e-mail adresa će se koristiti isključivo za primanje novosti sa stranice...
Please wait

Trenutno Online

Imamo 109 gostiju i nema članova online

Zadnji komentari

zanimljivosti ovaj tjedan

PROFESIONALNI WEB HOSTING
Novosti i Zanimljivosti

PROFESIONALNI WEB HOSTING

Što je to jednostavnim jezikom web hosting, pa evo par primjera, recimo da želite na internetu objaviti neku sliku. Tu sliku morate smjestiti na …

1070
PROFESIONALNI WEB HOSTING
Novosti i Zanimljivosti

PROFESIONALNI WEB HOSTING

Što je to jednostavnim jezikom web hosting, pa evo par primjera, recimo da želite na internetu objaviti neku sliku. Tu sliku morate smjestiti na …

1070
GTA Online i Freemode Events
Igre / Zabava

GTA Online i Freemode Events

Iako GTA Online nudi gomilu različitih izazova i modova igre, mnogi igrači jednostavno vole uživati u Freemode-u - koji bi uskoro trebao postati puno za…

2043
Svim građanima Internet konekcija brzine 50Mbps
Novosti i Zanimljivosti

Svim građanima Internet konekcija brzine 50Mbps

Obećali su da će do 2018. godine svim svojim građanima omogućiti pristup Internetu povećane brzine od 50Mbps, što će predstavljati poseban standa…

2456
Need for Speed gameplay video
Igre / Zabava

Need for Speed gameplay video

Need for Speed grafički djeluje odlično. Za gameplay, ipak, ostaje da se vidi koliko će biti inovativan i osvježavajući u odnosu na prethodne dijelove. …

1940
Velika nadogradnja za Windows 10 u 11. mjesecu...
Novosti i Zanimljivosti

Velika nadogradnja za Windows 10 u 11. mjesecu...

WinBeta piše da Microsoft trenutno radi na prvoj relativno većoj, non-patch nadogradnji za svoj novi operativni sistem. Nadogradnja kodnog im…

1426
Google Chrome  od 1. rujna počinje pauzirati Flash oglase
Novosti i Zanimljivosti

Google Chrome od 1. rujna počinje pauzirati Flash oglase

  Pauziranje većine Flash sadržaja (oglasi), korisnicima bi trebalo donijeti nešto bolje performanse računala, brže učitavanje stranica…

2332